maanantai 6. tammikuuta 2014

Treenejä ja uudenvuoden tavoitteita

Takana tämän illan rally-tokotreenit, ja nehän meni loistavasti! Rata suoritettiin hyvin, mitä nyt itse välillä sekosin kylteissä. Mutta, Tilli karkasi hajulle vain kerran eikä hihna tippunut kädestä kertaakaan. Eräskin liike meni nappiin pelkällä lykyllä, koska me ei oltu opeteltu sitä lainkaan. Kyseisessä liikkeessä käännytään takaisin menosuuntaan - ohjaaja kääntyy vasemmalta puolen ja koira oikealta, näin mennen ohjaajan takaa sivulle. Se oli kympin suoritus. En tajunnut edes sanoa koiralle mitään, näytin sormella vain että menepäs tuosta.
Omia liikkeitäni pitää treenata, koska teen liian suuria käännöksiä ja peruutan eteentulossa. Ja Tillin palkkauksessa pitää petrata, poika kun ottaa palkan aina vapautuksena. Kehu=nami=vapaa. Ja herranjumala sitä mun jännitystä kun me astellaan lähtöruutuun! Nytkin sydän pamppaili ihan hulluna, vaikka oltiin treenailtu ns. tehtäväalueilla jo jonkin aikaa. Niin ja käytösruudussa, missä koiran pitää istua tai maata paikallaan tietty aika - minä tunnun olevan malttamattomampi kuin koira... :'D Mutta, saatiin paljon kehuja. Varsinkin seuraamisessa ja kontaktissa. Ja oli ihan huippua saada kehuja ihmiseltä, jota ihailen harrastajana.
Lisäsin tuonne kisakalenteriin Rally-Tokokisoja. Aikomus olisi mennä ainakin Kemin kokeeseen elokuussa. Mutta treenaillaas eka ja aletaan sitten siirtämään käsipalkkausta etäpalkkaukseen. TOKO-kisoihinkin pitäisi jo ahterinsa viedä, maaliskuussa olisi Allan Aula tuomarina. Mutta vähän on epävarma olo, ollaanko me sittenkään ihan valmiita vielä. Mutta katsotaan!

Tässä kuussa olisi myös ollut TOKO-koe, mutta minulla on sinä päivänä koetoimitsijakurssi 1 Oulussa. Sitten olisi 30.3 Koetoimitsija 2 Rally-Toko ja kesäkuussa Koetoimitsija 2 Vesipelastus. Alkaa kalenteri mukavasti täyttymään rakkaimmasta harrastuksesta. Elokuussa olen taas myös sihteerinä Maksniemen vesipelastuskokeessa kahtena päivänä.

Vuoden 2014 tavoitteet:
- TOKO-kokeesta ALO1 tai jopa TK1 Tillin kanssa
- Rally-Tokokokeesta ALO1 tai jopa RTK1 Tillin kanssa
- Tillin rohkaisu uimaan oma-aloitteisesti, jotta veneelle vienti onnistuisi VEPE:ssä
- Patu ehkä näyttelyyn täytettyään 10 vuotta
- Metsähaun aloittaminen molempien koirien kanssa
- Rauniohaku-treenejä taas molempien kanssa
- Tilli BH-kokeeseen?
- Opiskelemaan pääsy Louen eläintenkouluttajapuolelle
- Ajokortti vuoden alussa ja loppuvuosi ilman kolareita. :D

PS. Päivittelin koirien esittelysivuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti