PATU

Kennelnimi: Tauchentes Crisutar Hedda
Syntymäaika: 12.9.2004
Sukupuoli: Narttu
Säkä: 29cm
Paino: 12kg
Muuta: Steriloitu
Näyttelytuloksia: JUK2, AVO-H, AVK3, VEK3

HISTORIAA
Patu tuli minulle ollessani vielä neljäntoista. Se oli ensimmäinen kokonaan oma koirani. Olin tottunut leppoisiin newfoundlandinkoiriin ja kun energiapakkaus Patu tuli minulle, olin hukassa. No eipä teini-ikäisellä hirveästi voi sitä pinnaa ollakaan. Patu hyppi seinille ja haukkui haukkumistaan, enkä minä silloin tiennyt, miten siihen pitää edes reagoida. Mutta kuin ihmeen kaupalla Patusta kasvoi täydellinen ihmisen koira. Ensimmäinen harrastuksemme oli koiranäyttelyt. Koskaan emme menestyneet mutta nautin kyllä kehässä kiertämisestä. Toinen harrastuksemme oli agility, mutta siitä ei nauttinut kumpikaan meistä. Päädyimme tokoilemaan ilman sen suurempia suunnitelmia.

KOHTUTULEHDUS
Päivä, jona pelkäsin menettäväni rakkaan ystäväni. Onneksemme se ei ollut märkäkohtu, vaan kohdun limakalvon tulehdus, endometriitti. Patu selvisi ilman leikkausta lääkkein. Siinä samassa hoidettiin valeraskaus pois. Tämä tapahtui joskus vuoden 2010 puolella.
Samanlainen päivä tuli taas, heinäkuun alussa 2013. Ensin yritettiin saada kohtutulehdus kuriin lääkkein, mutta se ei auttanut joten päädyimme leikkaukseen. Patu leikattiin 5.7.2013.

HARRASTUKSET
Leikkimielisesti TOKO, Rally-Toko ja HAKU. Näyttelyt silloin tällöin.

LUONNE
Patu on ihmisiä kohtaan avoin ja ystävällinen. Se on lapsirakas, mutta arvostaa enemmän ihmisiä, jotka eivät kiinnitä siihen mitään huomiota. Patulla on myös äidinvaisto, se huolestuu itkevistä vauvoista ja ryntää heti hoitamaan. Omia pentuja Patulla ei ole koskaan ollut.
Patu on äänekäs koira, sen innostushaukku on hyvin herkässä ja jos joku koira ärsyttää niin pitää katsoa emäntää ja räkyttää. Äänekkyys johtunee Patun herkästä ylikuumenemisesta. Kun Patu innostuu tai kiihtyy, se kiihtyy nollasta sataan sekunneissa. Sen takia Patu voi vastata aggressiivisen koiran kohdatessaan fight fire fight fire- asenteella.
Patu on erittäin sopeutuvainen. Vaikka se on harrastuksissa ym. erittäin aktiivinen, se ei paljoa ajottaisista hiljaiseloista pahastu. Patu pärjää erinomaisesti paikassa kuin paikassa. Näyttelypaikat, junat, bussit, koulu, yksiöt, mitkä tahansa paikat Patu ottaa vastaan mielenkiinnolla. Jos jokin paikka ei nappaa, Patu kellistyy kylelleen nukkumaan. Aikahan menee nopeampaa nukkumalla...
Patussa on myös paljon kovapäisyyttä. Silloin harvoin kun sitä pitää komentaa, niin sitä pitää tosissaan sitten komentaa pitkällä pinnalla.

KOIRAONGELMAT
Vetää ajoittain hihnassa. Herkkä vastaamaan haukkuville koirille.

Tämä sivu päivittyy ajoittain.

2 kommenttia: