perjantai 7. maaliskuuta 2014

Haaste!

Otettu vastaan täältä. Haasteen tarkoituksena on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa.

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Sitten tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut.

11 Faktaa minusta
1. Harrastan koiralajien lisäksi näyttelemistä, bändihommia ja laulamista, piirtämistä ja maalaamista, kirjoittamista, keräilyä, silloin tällöin valokuvaamista, bloggaamista ja lukemista.
2. Koiralajeista taas harrastan/haluan harrastaa: TOKO, VEPE, HAKU+Rauniot, Rally-Toko, Jälki, Erikoisjälki, Suojelu, Pallopaimennus, Canicross, Agility....
3. Olen siis aika jokapaikkaan venyvä ihminen.
4. Olen ammatiltani kuva-artesaani.
5. Tulevalta ammatiltani eläintenkouluttaja vielä joskus.
6. Olen pieni, joten aika harva arvaa minut 24-vuotiaaksi.
7. Olen suorasanainen ja tykkään väitellä asioista.
8. Ja väittelen, vaikka kaikki eivät siitä pidäkään.
9. En ole järin naisellinen. Tiedän enemmän miesten jutuista, ja esimerkiksi meikkaaminen ja hiustenlaitto on mulle tähtitiedettä(joskin sekin kiinnostaa enemmän).
10. Uskaltaisin väittää, että Tilli on parantanut mun elämänlaatua huomattavasti.
11. Asun kerrostalokolmiossa avomieheni kanssa, alueella josta en välttämättä haluaisi muuttaa koskaan pois.

11 Kysymystä
1. Mikä on parasta koiraharrastuksessa/koirissa?
Koiran ja ihmisen välinen yhteistyö ja kommunikaatio. Koiran omistajana opin koirista kokoajan enemmän - niiden tarpeista ja elekielestä, kaikesta mahdollisesta. Koiraharrastukset ovat palkitsevaa hommaa, onnistumisen tunteet, harrastajakaverit, yhteiset treenit ja tapaamiset tuovat iloa elämään.

2. Miten/milloin sait koirasi? Mitkä seikat vaikuttivat esim. rodun ja sukupuolen valintaan?
Patun sain ollessani 14-vuotias. Narttu haluttiin, koska oli yksi uros laumassa ja loput narttuja. Rotuun ihastuin joskus 12-13-vuotiaana, mutta en millään muista, miksi. :'D Patun kautta rakastuin rotuun enemmän ja vuonna 2011, ollessani 21-vuotias, hankimme avokin kanssa ensimmäisen yhteisen koiramme, Tillin. Aiempien kodinvaihtajakokemusten takia halusin jälleen kodinvaihtajan, enkä kadu pätkääkään päätöstäni.

3. Mikä/mitkä ovat rotuja, joita et voisi ottaa itsellesi? Miksi?
Kaikki lyttykuonoiset rodut. Ei vain ole tervettä.

4. Mikä on suosikki koiraharrastuksesi? Miksi?
Mä en osaa valita yhtä.. Sanotaanko näin, että tottelevaisuus- ja pelastuslajit on ykkösiä. Niistä on hyötyä niin koiran ja omistajan väliselle suhteelle kuin myös muille ihmisille. Hakukoira voi löytää kadonneen ihmisen ja vesipelastuskoira pelastaa veden varaan joutuneet.

5. Onko koiran kanssa pakko harrastaa jotain? Mitä ja minkälaista? Perustele.
No kyllä mä suosittelisin ainakin, että jotain harrastettais. Ei se tarkoita sitä, että olisi pakko kisoihin lähteä, mutta ihan koirankin mielenterveydelle olisi parasta jos se saisi säännöllistä aktiviteettia niin henkisesti kuin fyysisestikin. Sen voin kuitenkin sanoa, että liikuntaa ja arkitottelevaisuutta täytyy jokaisen harrastaa!

6. Mielipide koirapuistoilusta? Mikä hyvää, mikä huonoa?
Hmm. Koirapuistoilu on vähän kakspiippusta hommaa. Koira voi saada sieltä joko hyviä tai huonoja kokemuksia, joten tarkkana pitää olla siellä käydessä. Eniten mulla ahdistaa kuitenkin ne ihmiset siellä, koska jotkut on vaan niin pössejä että ne alkaa heitteleen jotai palloa tai keppiä sekalaisen koiralauman keskellä. Fight in 3... 2... 1...

7. Koirasi/koiriesi hyvät ja huonot puolet?
Patun hyvia puolia on sen 100% luotettavuus ihmisten kanssa. Se ei ikinä, ei IKINÄ edes meinaisi purra ihmistä, ei vaikka tuntematon ihminen yrittäisi viedä siltä rustoluun. Muita hyviä on esimerkiksi sopeutuvaisuus. Huonoja puolia on asenne muiden koirien kanssa. Jos joku puraisee(syystä tai ilman), puraisee kyllä takaisin. Haukkuherkkä. Tillin hyviä puolia on sen oppivaisuus ja tekemisen halu, sekä kyky kommunikoida koirien kanssa. Huonoja puolia on haukkuherkkyys ja osittainen remmirähjäys, mutta kyllä sen saa koulutettua vielä pois. Kunhan vaan saisi kunnon treeniä.

8. Millainen olisi ns. täydellinen koira sinulle? (luonne, rotu, rakenne, vietit...)
Aktiivinen, helposti motivoitava paimenkoira, jokapaikan höylä kuten omistajansakin. Kelpie, karjis, holsku, nahkacollie, mali. Rakenteen tulisi olla terve ja saalisvietti pakollinen. Sanotaanko nyt näin, että corgeja saattaa tulla joskus tulevaisuudessakin, mutta ykkösrotu se ei ole enää, koska huono terveys, ja huono rakenne.

9. Onko sinulla kielteisiä mielikuvia ja kokemuksia jostakin koirarodusta?
Kielteisiä mielikuvia on eniten pikkukoirista ja terriereistä. Ensimmäinen ajatukseni niistä on se, että ne huutaa ja haukkuu korvia raastavalla äänellä. Jotkut tutut terrierit on kivoja(joskin nekin äänekkäitä), mutta vieraat mie kierrän kaukaa. Kadulla nähdyt saksanpaimenkoiratkin herättää minussa kielteisiä ajatuksia, lähinnä omistajasta. Niin usein näkee omistajia, jotka potkii ja hakkaa kepillä koiriaan. Ja sitten tulee sekoja koiria.

10. Onko sinulla enemmän ei-koirallisia vai koirallisia ystäviä?
Kyllä niitä ei-koirallisia on eniten, mutta parhaista ystävistä suurimmalla osalla on koira.

11. Liikutko paljon koirapiireissä ja onko sinulla paljon koiratuttuja esim. näyttelyistä, treeneistä...?
Pyörin paikallisen seuran treeneissä paljon, joten porukka tulee tutuksi. Meille on muodostunut sellainen oma ydinporukka.

11 kysymystä haastetuille
1. Miksi päädyit rotuun, jonka nyt omistat?
2. Mitä harrastat koirasi kanssa? Miksi?
3. Onko koirallasi ilmennyt käytöshäiriöitä tai onko sinulla ollut jotain ongelmia koirasi kanssa?
4. Viekö koirasi paljon aikaa, onko siitä tullut eripuraa perheessä tai ystävien kanssa?
5. Miten koulutat koirasi(naksutin, positiivinen vahvistaminen, kannustaminen vai vaatiminen jne)?
6. Mitä koirasi syö?
7. Rotu, jota et voisi koskaan harkita?
8. Rakentuuko ystäväpiirisi koiraihmisistä vai oletko ns. porukan outolintu?
9. Oletko miettinyt kasvattajaksi ryhtymistä tulevaisuudessa?
10. Milloin aloitit koiraharrastuksen? Mikä sai sinut koiraharrastajaksi?
11. Tavoitteet nykyisen/nykyisten koiriesi kanssa?

Haastan: Karvamasut, Manun ja Maisan elämää, Properly trained, a man can be dog's best friend. Enempää en nyt keksi, kun en vielä kovin montaa koirablogia seuraa. Mutta kuka tahansa halukas voi ottaa tämän haasteen vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti