lauantai 26. lokakuuta 2013

Tokoilua ja ihmisten etsintää raunioilla

TOKO-treenaus on mennyt mukavasti eteenpäin. Meillä on oma treenikalenteri, jonka mukaan mennään jotta kumpikaan meistä ei kyllästy mahdollisiin turhiin toistoihin. Edelleen on epävarmaa, miten kokeessa tulee menemään, mutta mitäpä sitä stressaamaan. Noin viikko ennen koetta käydään sitten koe kokonaisuudessaan läpi ja kattoo sitten miten on intoa. Ehkä eniten mulla pelottaa se paikkamakuu. Ei oikeastaan se, että Tilli karkais mun luo, vaan se että jos joku vierelläoleva koira karkaa Tillin luo. Siitä ei hyvä seuraa silloin. Jostain syystä Tilli on tulinen aina käskyn alla. Tuli tämä koettua kun oltiin kaverikoiran kanssa kentällä ja käskin Tillin istumaan ja odottamaan jotain, en muista mitä. No, kaverikoira ampasikin sitten siihen Tillin luo ja Tilli kävi suoraan kiinni. Tätä ongelmaa puidaan ja treenataan kyllä, mutta kattoo sitten millä mallilla ollaan kokeessa.

Patu on alkanut saada taas vähän painoa takaisin, hoikka se on vieläkin mutta ei laiha. Turkki alkaa kiiltää vanhaan malliin ja nivelravinteen ansiosta jäykkyyskin alkaa hälvetä. Patu venyttelee jo molempia takajalkojaan. :) Muuten mummun arkeen ei kuulu sen kummempaa kuin lenkkeilyä, leikkejä ja aktivointipelejä.

Käytiin Tillin kanssa ekoissa rauniohaku-treeneissä pari päivää sitten. Aloitettiin niin, että minä juoksin piiloon ja huutelin Tilliä matkalla. Piilopaikkaa Tilli ei kuitenkaan nähnyt. Olin tunnelin suulla kyyristelemässä kun Tilli juoksi salamana siitä ohi. Kutsuin sitä kerran ja sitten se tuli ujostellen tunnelin suulle hakemaan namia(tunnelit on nääs pelottavia). Toisella kerralla juoksin mättään taakse ja sieltä löytyi heti. Kun oli taas Tillin vuoro etsiä, oli maalimiehiä kaksi ja minä Tillillä ohjaajana. Ohjasin ensin metsästä etsimään ja sieltä se äijä löytyikin heti. Sitten vaan salamana toisen maalimiehen jäljille ja Tilli löysi jo ennen kuin ehdin nähdä minne se singahti. En tiedä, onko Tillillä ollut koskaan näin hauskaa. Ehdottomasti Tillin laji siis. :)

Seuraaviin treeneihin pääsee sitten supermummokin höseltämään. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti