sunnuntai 25. elokuuta 2013

Tokoilua, vepeilyä ja pohdintaa

Oho, taas tovi vierähtänyt kirjoittelusta. Aloitetaan ensin Patusta: tyttö on nyt toipunut täysin. Hyvinvoiva niin fyysisesti kuin henkisestikin eikä heti uskoisi sen täyttävän yhdeksää vuotta. Karvat se päätti pudottaa taas kerran, mutta se on pieni murhe.

Tilli taas kävi ensimmäisen kerran TOKO-kokeessa, joskin epävirallisessa sellaisessa. Tuloksena ALO2 147 pisteellä. Meni se paremmin kuin osasin odottaa! Olisi mennyt paremmin, ellei Tilli olisi kiinnostunut hajuista niin paljon. Paikkamakuusta oli jäänyt ne koirien hajut, niin seuruussa ja luoksetulossa päätti karata hajujen perään. Estehypyn se teki ensimmäisen kerran elämässään ja se meni oikein hienosti. Kehuista se innostui niin, että päätti vetää hepulirallit pitkin kenttää. :D Luoksepäästävyys oli täysi kympin suoritus, vaikka pelkäsin, että se menee huonosti. Joko Tilli hyppii vasten tai pakenee, mutta mitä vielä. Kiltisti istui vierellä ja antoi koskea. Mutta joo, tuomarina oli Allan Aula, joka antoi paljon hyviä neuvoja jatkoon.

Myös VEPE-treeneissä ollaan käyty suht. säännöllisesti. Veneestä hyppyyn ollaan nyt vähän jämähdetty kun en ole muistanut/ehtinyt treenata esineen noutoa ja vientiä pitemmälle.
Olin viime viikonloppuna myös sihteerinä Simon VEPE-kokeessa. Kaikki oli newfoundlandinkoiria tai landseereita paitsi yksi - labradorinnoutaja. Eli koko kokeessa oli vain näitä kanadalaisia vesipelastusrotuja. :) On aika harvinaista, että kokeessa on vain nämä, kun yleensä on palveluskoiratkin kilpailemassa. Joo, se oli mukava viikonloppu.
Tämä viikonloppu taas on mennyt koiravahdin hommissa. Olen vanhempieni luona hoitamassa kahta newfoundlandinkoiraa ja yhtä pyreneittenkoiraa sekä kissaa.

Eilen tosin olin myös pari tuntia ystävän tupareissa, jossa oli muitakin koiraihmisiä. Tutustuin erääseen eläintenkouluttajaan ja kun aloimme puhua Tillistä, sain oikein hyvää palautetta sen koulutuksesta/kuntouttamisesta. Arkojen koirien kuntouttamisesta voisikin tulla mun bravuuri, jota lähden opiskelemaan lisää ensikeväänä kun haen Louen koirakouluttajapuolelle opiskelemaan. Jos vain pääsen!

Tillin ja Patun sivuja päivitetty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti