sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kevättä tassuissa

Aurinko paistaa, lumi sulaa ja koirien tassut ja vatsa muuttuvat ruskeaksi. Lapaset voi jättää pois ja lenkit ovat leppoisampia. Mitä tämä kevät tietää? No kunnon treeniä treeniä!

Patun on aika valmistautua missikisoihin ja siinä samalla muistella, miten TOKO:n alokasliikkeet menikään. Ja kun tuo meidän treenikenttä sulaa, on aika opetella se estehyppykin. Kunhan löytää sopivan esteen jostain. Tillin kanssa treenataan samaisia alokasliikkeitä ja siinä samassa arkitottelevaisuutta. Kontakti on hyvä, mutta vielä pitää petrata. Tänään lenkillä se kyllä huomasi ottaa kontaktia heti kun tuli vastaan joku epäilyttävä asia. Harmi vain, ettei minulla ollut palkkana muuta kuin kehu ja rapsutus - onneksi se tälläkertaa riitti. Koirien ohitukset meni vähän niin ja näin. Ensimmäisellä kerralla koirat ottivat kontaktin ja häärivät siinä minun ympärillä. Toisella kerralla Tilli näki koiran vain vilaukselta, eikä jaksanut reagoida - toki erittäin paljon kiitosta siitä. Siinä samassa tulikin snautseri vastaan. Noh, koirat ehti kiihtyä ja Patu aloitti innostushaukkunsa. Onneksi räskytys loppui lyhyeen ja molemmat rauhottuivat nopeasti. Ei se tietenkään riitä, mutta hyvä sekin. Pitänee kirjottaa ulko-oveen lappu "MUISTA NAMIPALAT", niin päästäisiin joskus eteenpäin tämän asian kanssa.

Tämän päivän ohjelmassa on perus alokasluokan liikkeiden treenaaminen, johon kuuluu maahanmenon vahvistamista molempien koirien osalta. Seuraamista pitää Tillin kanssa petrata, ettei se enää jätättäis liiaksi. Toko-liikkeiden lisäksi opetellaan muutamaa hauskaa temppua, johon kuuluu mm. kumarrus ja pystyssä istuminen(mangusti). Minulla on sellainen temppukirja, jossa on paljon hyödyllisiä ohjeita koiran koulutukseen ja temputukseen. Suosittelen. Kirjan nimi on Pieni koiratemppukirja, ja sen on kirjoittanut Gerilyn J. Bielakiewicz.

Niin, kuten olette jo varmaan huomanneet, tästälähtien kirjoittajana toimii sessujen emäntä. Ei riitä tarpeeksi mielikuvitus tuohon koirien juttujen kirjottamiseen. :D TOKO-kuulumisia - sivu lähtee tämän vuoksi pois.

Oikein puuhakasta kevättä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti